ΕΓΩ.......

Η φωτογραφία μου
Καπου εκει στον κόσμο.., ΣΤΡΑΤΟΣΦΑΙΡΑ, Greece
και όπως όλοι ετσι και γω....είμαι στον κόσμο μου! Στη δική μου σφαίρα, ατμόσφαιρα και στρατόσφαιρα! Κοινώς "εχω μπεί σε τροχιά"..οχι γιατι ήθελα απαραίτητα..αλλά ίσως γιατι με βάλανε!ετσι λοιπόν καθισμένη αναπαυτικά πάνω στη μαγική μου ιπτάμενη σκουπα (γιατι εγω ναι...με "σκουπα" επελεξα να σεργιανίσω τον κόσμο) και μελετώντας ξόρκια και συνταγές με μαντζούνια για να κάνω τον "κόσμο" μου καλύτερο, σας καλωσορίζω!!!! Σημείωση μου: Για να "πουλήσεις" πνεύμα,πρέπει να το χείς!......Lilith

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

"Ζητούνται θύματα".......μετά υποκλίσεως...!!!!!




Κατά καιρούς κάνω αναρτήσεις για οτι άξιο λόγου διαβάζω, ακούω, βλέπω, ΖΩ......! Δεν θα μπορούσα  σε καμία περίπτωση να μην κάνω αναφορά σε κάτι που "σπάει" την έννοια του "άξιου λόγου"...κάτι που δεν περιορίζεται σε στενά όρια λέξεων όπως "εκπληκτικό", "μοναδικό", "εξαιρετικό", κάτι που ξεπερνάει τις εκφράσεις "πόσο με συγκίνησε", "δεν πιστεύω αυτό που είδα" και αναλόγων τέτοιων...!

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας εδώ και 2 χρόνια εχει ξεκινήσει Θεατρικά Εργαστήρια ανηλίκων, ΕΦΗΒΩΝ και ενηλίκων. Την τελευταία χρονιά το Θεατρικό Εργαστήρι άλλαξε εκπαιδευτικά χέρια! Το τιμόνι το πήρε καπετάνιος καλός που δεν υπολογίζει φουρτούνες, σειρήνες, θαλάσσια τέρατα, που δεν αράζει σε λιμάνια, αλλά αρμενίζει σε ανοιχτές θάλασσες χωρίς εξάντα, μα με τόλμη, θάρρος, γνώση και πάνω απο ΟΛΑ σεβασμό και αγάπη για την τέχνη και τους "μαθητές" του. Αρχιμηχανικός.....τρελή, ευαίσθητη, με πείσμα και διάθεση, με βλέμμα που ατενίζει τους ίδιους κοινούς ορίζοντες (λίγο κλαψιάρα βέβαια...σαν και μένα), αλλά με τόλμη και γοητεία.
Πλήρωμα, ταλαντούχο, που στη γλώσσα του "δεν μασάει", που δεν υποκρίνεται, που τολμάει, που αγαπάει χωρίς "πως" και "γιατί", που δίνει χωρίς να περιμένει να πάρει, που εκτιμά, που σέβεται, που αναγνωρίζει.

"Ζητούνται Θύματα" ήταν το γεγονός που άφησε άφωνο τον τεράστιο αριθμό των ανθρώπων της Ερμιονίδας που το παρακολούθησαν. Μια παράσταση του Θεατρικού Εργαστηρίου των ΕΦΗΒΩΝ, του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας που μας καθήλωσε, που μας έκανε να δακρύζουμε (καλα καποιοι απο εμας το παράκαναν) κάθε φορά που το βλέπαμε. "Απο τρελό και απο μικρό, λεει ο λαος, μαθαίνεις την αλήθεια". Αυτή η αλήθεια ειναι χαραγμένη με ανεξίτηλο μελάνι στο έργο που γράψανε τα ίδια τα παιδιά, τα παιδιά μας, και που ειναι ενα δυνατό χαστούκι στα αφράτα οπίσθια όσων λατρεύουν τις όποιες "καρέκλες" - κυριολεκτικά η μεταφορικά - .  Καρέκλες καριέρων, καρέκλες σχέσεων, καρέκλες ...καρέκλες...καρέκλες......!!!! Αυτή η αλήθεια μαζί με την ειλικρίνεια των παιδιών, με τις ανησυχίες τους και τα συναισθήματα τους που μας τα μετέφεραν σαν οστικό κύμα απο πυρηνική σχάση, ειναι αυτό που θα μας παει και θα τα παει παρακάτω, σαν ανθρώπους που αγαπούν αυτό που κάνουν και ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΎΟΝΤΑΙ!!!

Το ταξίδι μόλις αρχίζει και εγω...εμείς θα είμαστε πλάι σας...! Σας ευχαριστούμε για όλα. Δώστε μια υπόσχεση....σε 3 χρόνια απο σήμερα...στο ARTiki ξανά...για ενα reunion της παράστασης...οι έφηβοι θα σας περιμένουν  να τους διδάξετε, και οι μεγαλύτεροι να τους ξυπνήσετε...! 

Σας αγαπάμε ΠΟΛΥ!

Αρχικαπετάνιος: Αντώνης Ρεμούνδος
Αρχιμηχανικός: Ναταλία Μαρκάκη 
Πλήρωμα: Ζέρβας Παναγιώτης
                  Μπάζος Τάσος
                  Κακουριώτη Βιβή
                  Κομίνη Ιωάννα
                  Κοντογιάννη Ντέμη
                  Κυπραίου Τζωρτζίνα
                  Κωστόπουλος Αντώνης 
O Τρελός με την ιδέα του κειμένου: Λίνα Οικονόμου 
Προβολείς θύελλας: Γιώργος Πέλλας 
Κουπιά γαλέρας: Θεατρικός Ομιλος Ερμιονίδας
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΟΡΑΜΑΤΟΣ: Δημήτρης Σίδερης 

(μετά υποκλίσεως σε όλους σας) 


           Vicky